2012-március végén kerestem meg a Szanaka Kft-t Veresegyházán. Nagyon izgatott voltam előzőleg már egy kivitelezővel beszéltem, de nem volt szava hihető.
Úgy a családom, mint a baráti köröm nem mertek senkit sem ajánlani, sőt elképesztő storykat meséltek a hazai építőiparról.

Miért választottam a Szanaka Kft. generálkivitelező céget?

Mikor elolvastam a web oldalukat, újra és újra átgondolt, korrekt, jól szervezett céggel találtam magam szemben.
Jó magam is olvastam az új technológiákról, de kellet valaki, aki jó és biztos útra tereljen. A generálkivitelezésben szerzett sok éves tapasztalatukkal és kiváló szakmai tudásukkal segítettek az első lépésektől, egészen az otthonom megépítéséig. Az első egyeztetésre kockás papírra rajzoltam le álmaim házát, amely láttán meglepődtek mennyire pontosan és megfontoltan volt rajzolva, mondván "nem sokan készülnek fel így".
Amikor személyesen elbeszélgettünk a ház építéséről a kérdések, újabb és újabb kérdéseket vetettek fel, akkor a legnagyobb szakmai tudással kaptam meg a válaszokat mindenre. Nagyon megnyerő volt a Cég hozzáállása, és már akkor tudtam, hogy Nagy Antal lesz a kivitelezőm. Tervezést, kivitelezést, statikai tervezést és gépészeti tervezést egy kézbe adtam, lényegesen leegyszerűsítve a Miskolc - Sydney közötti távolságból adódó kényelmetlenséget. A közmű bekötéseket, engedélyezéseket, a szakági tervezéseket a teljes generálkivitelezést a használatbavételi engedély megszerzéséig koordinálták és mindent az előre megbeszélt költségkereteken belül. Külön köszönet Scholtz Gábornak a sok-sok levélért, tervezési fázisban hétről hétre egyeztettünk, hiszen ez a munka tengerentúlról volt indítva.

Hogyan sikerült koordinálni a kivitelezést több mint 15.000 km távolságból?

Sydney és Magyarország között van egy kis távolság, de az igazi izgalom csak ezután kezdődött. Hiszen 2012 márciusában még csak beszélgettünk az építkezésről még nem volt telkem sem, és még pontosan nem tudtam mikor térhetek újra Szeretett HAZÁMBA. Pár hónap alatt minden megváltozott. Sikerült a telek vásárlás és 2012 novemberében 4 hét alatt Sydney házamat eladtam. Ekkor írtam ismét nekik, hogy emlékszik még arra a hölgyre, akinek csak egy kockás papíron volt az álom háza, illetve hogy el tudná-e vállalni a házam építését?
A válasz IGEN volt, mindkét kérdésemre. Nagyon örültem, és boldog voltam és vagyok, hogy így döntöttem.
2013 februárjában, jöttem végleg haza, de már akkorra Scholtz Gábor építésztervező kész volt a ház tervével. Utolsó egyeztetések, aláírásom az engedélyeztetéshez. 2013 június 1-én kezdődött az építkezés és vele az izgalom. Mi is az a OSB-lap, például vagy mit is értünk HUNGAROCELL és stb...stb. Biztos mosolyogtak rajtam, de Nagy Antal nem veszítette el türelmét, ha szükséges volt mindent újra megbeszélt velem és sok-sok ötlettel segített.
Az egy dolog, hogy türelmesek, de jó minőségű munkát biztosítottak, és pontosan megjelölt határidőket, amit szigorúan be is tartottak, ahogyan a fix árat, és a szerződés tervezetet is szinte pontról-pontra. Kiegyensúlyozottan, gördülékenyen ment az építkezés.

Ezek szerint ajánlanának minket másnak is jó szívvel?

Az építésvezetőnkkel is végig jó volt a kapcsolat, minden kérdésre  elmondta a pozitív és negatív véleményt, hogy a döntéseinknél mit kell figyelembe venni! Természetesen hibák előfordultak, de minden estben vita nélkül javították, és így is határidőre kész lett, 2013 novemberében, a ház, a kerítés, és a térkövezés is be lett fejezve.
Nagyon boldog vagyok, hogy a Szanaka Kft.-t választottam ugyan akkor el is gondolkodtam a többi építőipari cég miért nem tud így dolgozni, miért nincs ilyen hozzáállásuk, és miért keserítik meg az emberek életét?!
Fantasztikus, alapos, korrekt szerződéses keretek, melyet 100%-ban betartanak. Amennyiben változtatás volt, vagy külön kérés azt korrekt módon kezelik és dokumentálják.
Összefoglalva ez több mint egy átlag építőipari cég, ha újra kellene építkeznem ismét a Szanaka Kft-t választanám!

Szanaka Kft. - Köszönöm. Katalin