Porotherm DRYFIX rendszer

A DRYFIX rendszer egy valamennyi részletében pontosan megtervezett, kidolgozott falazási rendszer, mely a Profi tégla alkalmazására épül, ez biztosítja a milliméterespontosságot. A DRYFIX a Profi falazási technológiának bizonyos tekintetben utóda. A Profihoz hasonlóan milliméteres pontosságú, ám azzal szemben felhasználhatósági köre kibővült, ugyanis a téglák között használt kötőanyag olyan speciális ragasztóhab, mely akár -5 °C-igdf1 alkalmazható, a termékek beépítése egyszerűbbé vált és anedvességbevitel oly mértékben lecsökkent, hogy a DRYFIX rendszer gyakorlatilag szárazépítésnek tekinthető.
Már a Profi építési rendszer is számos olyan előnyt nyújtott, melyek révén lehetővé vált az építési sebesség növekedése, az esztétikum fokozása, valamint a nagyfokú pontosságnak köszönhetően az egyenletesebbfelület kialakítása. A DRYFIX technológia a fent említett Profi téglák mellett immár nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erős ragasztóhabot. A ragasztóhab felvitele a habarcsterítésnél is gyorsabb, a falazás sebessége a Profi rendszerrel elért növekedést is felülmúlja. Továbbá a DRYFIX komplett rendszer mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott Porotherm falazási rendszerek biztosítottak.
A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, mely a DRYFIX ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak. A DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális pur-hab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővelrendelkezik. df2Nagyméretű húzószilárdságának köszönhetően felhasználási köre a falazatokonbelül valószínűleg csak bővülni fog. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. A DRYFIX ragasztóhab -5°C és +35°C közötti hőmérsékleti tartományban használható fel, ideális esetben +20 °C és +25 °C között legyen a környezet és a tégla hőmérséklete. A DRYFIX flakon tartalma kifújás előtt +20 °C és +25 °C között kell legyen, ennek elérése érdekében a flakont vízben lehet melegíteni / hűteni. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség habarcskeverésre, a célszerszámokhosszadalmas tisztogatására sem. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.Hagyományos falazási módokhoz képest pedig 50%-os sebességnövekedés tapasztalható. A falazás a DRYFIX-szel immár tényleg egy tiszta, fehér kesztyűs munka lesz, nincs szükség az építéshelyen a kezdő sor elkészítése után falazóhabarcsra, illetve sokkal egyszerűbbé válik a kötőanyag felhordása is.A DYRFIX falazat milliméterpontos első sort feltételez, ezért a Profi rendszerhez hasonlóan az első téglasor alatt egy teljesen sík, vízszintes ágyazatot kell készíteni hagyományos habarcsból. Ehhez a Wienerberger biztosít célszerszámokat, melyek használata a rendszeresen szervezett képzéseken egy nap alatt elsajátítható. Az első sor elkészülte után a falazat készítése már eltér a Profifalazatétól.

Forrás: www.wienerberger.hu