Tervezés

Scholtz Gábor okleveles építészmérnök

építész tervező É 13-0923
épületenergetikai szakértő SZÉSZ 8 13-0923
építési műszaki ellenőr ME-É1-MÉK-13-201116
épületenergetikai tanúsító TÉ 13-0923

Az egyedi építészeti terveket Scholtz Gábor okleveles építészmérnök által vezetett építészirodánk készíti, amely eddig több mint 250 családi házat tervezett az ország számos településén, így nagy gyakorlattal rendelkezünk a városonként eltérő építéshatósági követelmények területén.
Szakmai lapokban történő megjelenéseinket itt tekintheti meg!

Az engedélyezési tervek mellett részletes kiviteli és gépészeti tervek készítésével, valamint telekingatlanok műszeres szintezésével, terepviszonyok, lejtések precíziós meghatározásával is foglalkozunk.

Célunk a megrendelői igények teljes körű kielégítése mellett egységes építészeti koncepció megalkotása. A mindennapok praktikumának, építtető és építész együttműködése nyomán harmonikus, igazi otthon születhet. Az építőipar jelenlegi legnagyobb kihívása az energiatakarékos házak növekvő számú híveinek minőségi kiszolgálása. Ehhez ajánljuk fel az alacsony energia felhasználású és passzív házak tervezése és kivitelezése során szerzett gyakorlati tapasztalatainkat. A német Passzívház Intézet által készített PHPP energetikai szoftver segítségével nagyon pontosan meghatározzuk a leendő épület energetikai mutatóit.

Az építészet területén szokatlan módon, de nagy sikerrel működik a fix négyzetméter áras tervezési díjszabásunk. Minden bruttó négyzetméter után 6.500.- Ft-ot számítunk. Kivitelezési szerződéskötéskor a fenti árból 50% kedvezményt adunk, így az ár mindössze 3.250.- Ft/m2

2016.07.01-től a 155/2016 VI. 13 korm.rendelet értelmében gyökeresen megváltozik az építész tervezést, illetve a 
lakóépületek építéshatósági eljárását szabályozó jogszabályi környezet, megszűnik a korábbi
engedélyezési/bejelentési tevdokumentáció, e helyett kivitelezési tervdokumentáció birtokában kezdhető meg a kivitelezés. Az építéshatósági eljárás megszűnik a korábbi formájában, a vonatkozó országos és helyi előírásoknak való megfelelést a jogalkotó teljes mértékben az építész tervező felelősségi körébe tolta át.

 Akik első otthonukat szeretnék megterveztetni, azoknak néhány pontban ismertetjük a háztervezés fázisait: 

1. Első egyeztető megbeszélés 
Megbízó adatainak felvétele, telek és az épület adottságai, elképzelések, ötletek megbeszélése

2. Árajánlat
Fix árainknak köszönhetően, függetlenül az épület jellegétől 6.500.- Ft/bruttó m2

3. Tervezési szerződés 
Szerződés megkötése. A munka határideje és a fizetési ütem meghatározása. 

4. Vázlatterv (M=1:100) 
Alaprajzok és külső látványtervek bemutatása. Módosítási kérések folyamatos átvezetése. Végső vázlatterv elfogadása esetén teljes tervezési díj 50%-a esedékes. 

5. Dokumentumok feltöltése
Megrendelő aláírásával jováhagyott, előírásoknak megfelelő tervdokumentáció feltöltése az elektronikus rendszerbe. Második részlet számlázása (fennmaradó 50%).

 

Egy kis ízelítő eddigi munkáinkból (a képek kattintásra nagyobb méretben is megtekinthetők):